Hilde De Clercq

Indien het praktisch moeilijk is, je bent minder mobiel of je bent overmand door emoties, kom ik graag aan huis.

Bij rouw en verlies op school, kom ik met veel zorg en aandacht naar de klas.

Ik ben reeds 30 jaar werkzaam als verpleegkundige in AZ Sint Lucas te Gent. Mijn job als instrumentiste in de Groep Heelkunde doe ik nog elke dag met passie! Zowel professioneel als in mijn vrije tijd ben ik graag onder de mensen. Ik zorg graag, mijn luisterend oor is er altijd bij!

Op zoek om deze “hobby” meer te be-leven, startte ik in 2019 de basisopleiding  Palliatieve zorg. In datzelfde jaar, zette het afscheid van een medemens, voor mezelf tegelijkertijd emotioneel maar ook intens mooi, mijn trein op een ander spoor.

In 2020 behaalde ik het diploma van Rouw- en Verliesconsulent, gevolgd door Communicatie in de Oncologie te Antwerpen. In 2021 studeerde ik een stukje journalistiek, voor het leren “schrijven van een eindelevensverhaal”. Met de juiste woorden kan jij een balans van je leven opmaken, ik maak er jouw “verhaal” van, om zo je naasten iets moois en tastbaars na te laten. Op die manier ontstaat er een blijvende verbinding, die moed en troost brengt.   

Vervolgens studeerde ik (praktische) psychologie en 2021 sloot ik af met de opleiding “Kinderen en Jongeren in rouw en verlies”, in de Bleekweide te Gent.

Ik start in de groepspraktijk De Vlinder vanaf januari 2022. Ik ben ambitieus om mij verder te verdiepen en me nog meer uit te breiden, in de thematiek rond rouw en verlies. Het is voor mij een uitdaging én een zorg, om samen met u dit pad te bewandelen.

Om jouw rouw, minder rauw te maken.