Psychotherapie

Een psycholoog bezoeken blijft voor velen een moeilijke stap waar een taboe op rust. Eenmaal de stap gezet, vinden veel mensen hier rust in en zeggen ze ons dat ze dit al veel eerder hadden moeten doen. Een bezoek aan een psycholoog wil zeker niet zeggen dat je raar bent. Integendeel, het wil zeggen dat je iemand bent die eerlijk is met zichzelf, die durft toegeven dat het nu even niet lukt en dat je even een extra, neutraal luisterend oor nodig hebt. 

Mensen komen om verschillende redenen naar hier:

Zo zijn ze bvb. op zoek naar een plek om alles eens op een rijtje te zetten. Sommige mensen hebben het gevoel dat alles wat te veel wordt en dat ze geen overzicht meer hebben om alles te plaatsen en te verwerken. 

Anderen worstelen met hun rol als ouder en hebben hieromtrent vragen. 

Kinderen hebben het soms plots moeilijk om te slapen, ze zijn bang van zaken. 

Sommige kinderen hebben het op school moeilijk om niet boos te worden, anderen hebben het moeilijk met toetsen maken en hebben hierdoor veel buikpijn. 

Koppels merken bvb. dat ze elkaar kwijt geraakt zijn en willen werken aan hun communicatie,  het vertrouwen terug opbouwen, ... . 

Heb je ook een probleem waar je al lang mee rond loopt of voel je net recent dat het moeilijk loopt met jezelf, je kind, je gezin, ... , aarzel zeker niet om contact op te nemen met ons.

In een eerste gesprek bekijken we samen of we aan de slag kunnen met jouw vragen en bezorgdheden. 

Tijdens de begeleidingen vinden we het belangrijk te werken rond de doelen die de cliĆ«nt zelf aanbrengt. We werken op jouw tempo en zo lang je het zelf nodig vindt. We werken op een open en eerlijke manier. Voel je je niet goed bij de begeleiding, dan kan je dat altijd laten weten en zoeken we samen naar een oplossing. 

Indien nodig werken we steeds samen met de aanwezige context. Wij zijn steeds bereid mee te denken op een cliƫntoverleg op bvb. een school.